•15 септември!

Това е денят на българското училище. Това е нашият ден,защото, както е казал един древен мъдрец “Учението прави човека”.

Директорът на гимназията г-жа Незабравка Тасева официално откри новата учебна 2015-2016 г.

17_IMAG018818_IMAG0185

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Уважаеми гости, скъпи колеги, драги ученици, oтново е месец септември, който носи един от най-хубавите изпълнени с младост празници – първият учебен ден. От този 15.ти септември , ние сме в нов дом – тук където е нашия празник. Авторитетът на румънската гимназия, ни превърна в едно от училищата с най-добър прием. Този празничен ден аз искам да го нарека и ден на благодарността. Най-напред изказвам сърдечна благодарност от мое име и от името на целия колектив на г-н Антон Пакурецу – посланик на Румъния в България. Без неговата помощ преместването ни тук може би нямаше да се осъществи.

19_IMAG017420_IMAG0183

 

 

 

 

 

 

Благодаря на проф.д-р Тодор Танев – министър на образованието и науката, г-жа Ваня Кастрева – заместник министър на образованието и науката. Специална сърдечна благодарност и на Вас , уважаема г-жо Никова, и на Вас г-н Лазар Додев, които направихте много за училището. Връзките ни с СУ ” Климент Охридски ” , чието базово училище сме придават специфичен колорит, авторитет, желание за знания и превръщат училището ни в училище от нов европейски тип. Сред нас са преподавателите от университета дали не малко на гимназията. Приятели, благодаря ви за всичко!

21_IMAG014622_IMAG0156

 

 

 

 

 

 

Уважаеми ученици, добре дошли в любимото училище. Отново тръгвате заедно по пътя на науката и светлината, ръка за ръка с любимите ви учители. А те наистина са прекрасни – обичат ви , чудесни специалисти са, добри педагози, които често забравят проблемите на собствените си деца, мислейки и решавайки вашите. Уважаеми колеги , да ви е честит първият учебен ден!Да ви е спорна и благодатна новата учебна година! Скъпи ученици, поздравявам ви с първия учебен ден и с новата учебна година! Бъдете живи и здрави, жизнени, смели, живейте с пулса на времето и пред нищо не се спирайте!Това е пътят, за да може да кажете някога ”Този свят е и мой”!“

23IMAG014924_IMG_20150915_134947

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На тържественото откриване на новата 2015-2016 учебна година присъстваха:

Г-н Ангел Тълвар – министър, отговарящ за румънците в чужбина

Негово превъзходителство Антон Пакурецу – посланик на Румъния в България

Д-р Тодор Чобанов – заместник кмет на гр.София

Проф. д-р Димитър Веселинов – СУ „Св.Климент Охридски“

Проф. д-р Василка Алексова – СУ “ Св.Климент Охридски “

Проф. д-р Анета Крагеоргиева – СУ „Св.Климент Охридски“

Проф. д-р Наум Кайчев – СУ „Св.Климент Охридски“

Гл.ас д-р Димитър Иванов – СУ „Св.Климент Охридски“

Г-н Лазар Додев – директор дирекция в МОН

Г-жа Катя Никова – държавен експерт в МОН

Г-жа Моника Златкова и г-жа Милена Тодорова – старши експерти в Регионален инспекторат към МОН

Г-жа Маргарита Милева – директор на 29. СОУ „Кузман Шапкарев“

Г-н Боян Ботйов – председател на национална фондация “ Хр.Ботйов „