ПГИИРЕ “Михай Еминеску” с успешно реализирана мобилност по програма „Еразъм+“

    ПГИИРЕ “Михай Еминеску” успешно реализира обучение на преподаватели по проект Интелектуални приключения посредством дигитално общуванепо Програма “Еразъм+”, Ключова дейност 1 “Образователна мобилност на граждани”, краткосрочни проекти за мобилност на ученици и училищен персонал в сектор “Училищно образование”. Образователната инициатива предостави възможност за участие в обучение, което се състоя в първите шест дни на август /01-06.08.22 г./ в колоритния град Корфу. Шестдневният курс по игровизация и базирано на игри обучение, воден от гръцки специалисти, включи учители от различни страни – Полша, Словакия, Чехия, Италия, Германия и България. От петте български учители четири са именно от ПГИИРЕ Михай Еминеску– Елица Звездова, Ваня Николова, Цветелина Тодорова и Боряна Николова.

  Още в първия обучителен ден лекторите от гръцкото училище Андриоти оправдаха интереса на присъстващите с презентации, водещи към дискусии по различни теми, важни за образованието. Такива като мотивацията на учениците и значението на дигиталните възможности за реализиране на интересно и сигурно в бъдещето обучение и образование. Нагледни макетни модели, провокиращи креативността и идеята на учителите за сегашното и мечтаното образование в Европа, а и в света, бяха част от интерактивните занимания.

    В останалите дни от обучението бяха осъществени занимания по роботика и разнообразни иновативни игрови техники (създаване на викторини, ескейп стаи и treasure hunting), приложими в обучително-образователния процес. Отчетени бяха полезни практики за повишаване мотивацията за учене на учениците, за да се разгръщат способностите им за учене с усъвършенстване на традиционни и интерактивни методи. Така добрата организация и взаимният интерес на участниците в обучението са поредната крачка към оптимални резултати в обучението и развитието на съвременното образование.

ПГИИРЕ “Михай Еминеску” с успешно реализирана мобилност по програма „Еразъм+“

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top